Geschiedenis loonbedrijf Gebr. Peeters en transportbedrijf Peeters-Mols.

Loonbedrijf Gebr. Peeters is gestart met loonwerk in 1955 toen opa Peeters de eerste tractor kocht; een Ford Mayor. Omdat opa Peeters alleen met paarden had gewerkt ging een van zijn zoons met de tractor mechaniseert boerenwerk doen bij andere boeren in de buurt; in die tijd was ’t normaal om burenhulp te verlenen.

Zo ontstond het agrarisch loonwerk. In 1959 werd door opa Peeters een 2de tractor gekocht. Er waren meerdere zonen die vanzelfsprekend begonnen mee te werken. Er werden steeds meer activiteiten uitgevoerd van gras maaien diverse oogst werkzaamheden tot zelfbinder

In 1960 werd er een eerst combine aangeschaft en door Toon & Frits bediend. In 1969 heeft opa Peeters het bedrijf overgedaan aan zijn zonen Toon en Frits.  Het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie aan de Steeghoek waar Toon samen met zijn vrouw Corrie ging wonen.

In de jaren 1975-1980 groeide het grond- en cultuurtechnisch werk; gras oprapen, hakselen en aardappels rooien, maar ook grondverzet activiteiten werden toegevoegd aan de bedrijfsactiviteiten. Tot op heden doen we nog steeds dit werk. Er is er door de jaren heen veel veranderd maar nog steeds is de basis hetzelfde en zijn onze werkzaamheden alleen maar verder uitgebreid.

In 1987 werd er een container vrachtauto gekocht en zo ontstond transportbedrijf Peeters-Mols. Corrie en Toon zijn samen dit transportbedrijf gestart.  Het aantal auto’s en de diversiteit in de werkzaamheden zijn door de jaren toegenomen. Zo zijn het nu niet alleen containerauto’s maar ook trekkers met opleggers voor transport van zand en agrarische producten zoals aardappels, bieten, mest enz.

In 1996 kwam zoon Manfred mee in het loonbedrijf en ging de planning doen van de 2 bedrijven. Sinds 2004 is hij ook de eigenaar van de twee bedrijven.

De twee bedrijven werken op dagelijkse basis samen. Er zijn circa 15 personen die dagelijks alle werkzaamheden verrichten; van de planning, de reparaties van de machines en natuurlijk de tractor & vrachtauto chauffeurs en kraanmachinisten.

Openingstijden ma-vr 08:00 - 16:30 | za 09:00 - 12:00